Witam.
Od kilku dni mam zainstalowanego Windows7 i w ogóle zgłupiałem (wcześniej miałem XP i byłem z niego zadowolony). Jakieś co raz bardziej chore oprogramowanie wymyślają (przynajmniej jak dla mnie

). Co chwila tylko komunikaty czy na pewno chcesz uruchomić , to nie kompatybilne, ten sterownik wyłącza bo coś tam i tak w kółko normalnie nerwicy można dostać.
W czym rzecz.
Chciałem zainstalować Daemon Tools Lite4355 no i zainstalowałem ale jak chcę uruchomić to znowu komunikat "...musisz wyłączyć debuger jądra...".
Proszę obeznanych z tym systemem albo w ogóle z tematyką podpowiedzcie mi o co tu chodzi i ewentualnie jak tego drania (Windows7) skonfigurować w kilku kliknięciach żeby można było normalnie używać kompa bo od tych dziesiątek zapytań i cudów typu wyłączanie sterowników przez system i w ogóle decydowanie za mnie to zwariuję anie mam czasu a może i wiedzy żeby czytać jakieś niekończące się poradniki Microsoftu.
Przecież to chore żeby system decydował za mnie i zamiast być przyjaznym dla zwykłego, przeciętnego użytkownika to jest na odwrót.
Jednym słowem jak ktoś może w kilku zdaniach rzeczowo co i jak albo linka do jakiegoś po ludzku i zrozumiale napisanego czytadła byłbym wdzięczny.