forum.radom.pl
http://forum.radom.pl/

Laptop
http://forum.radom.pl/viewtopic.php?f=59&t=8891
Strona 1 z 1

Autor:  mike102 [ 31 lip 2008, o 18:04 ]
Tytuł:  Laptop

Witam.
Zamowilem takiego laptopa:
Asus seria F5
procesor intel pentium dual-core mobile T2390 1,86GHz
dysk 250gb
pamiec 2gb sodimm ddr2
ekran 15,4"
karta graf. ATI mobility radeon X1100
nagrywarka dvd dual layer
WIFI
czytnik kart pamieci
kamera
bluetooth
torba + mysz
system windows xp home

calosc mnie kosztuje 2340z?

Czy taka konfiguracja jest znosna? Grac na nim bede bardzo sporadycznie...

Autor:  Martine [ 31 lip 2008, o 18:52 ]
Tytuł: 

wszystko zale?y od celu u?ytkowania :)

Autor:  mike102 [ 31 lip 2008, o 19:22 ]
Tytuł: 

a to wiem ;)
chodzilo mi bardziej o to czy nie przeplacilem :) Bo szczerze nie mialem czasu sie krecic po sklepach.

Autor:  BartK [ 31 lip 2008, o 20:21 ]
Tytuł: 

Mam asusa z serii f3 i powiem tyle sprz?t super, tylko jest jedno ale ... plastiki dooko?a klawiatury s? lichej jako?ci (w f5 jest ten sam kad?ubek). Je?eli zale?y Ci na tym ?eby laptop by? pi?kny i zadbany to zapomnij bo u mnie po miesi?cu by? mocno wytarty tam gdzie le?? nadgarstki. I jeszcze jedno ramy w asusach s? tak montowane, ?e cz?sto po d?u?szym u?ywaniu autentycznie parz? gdy? ca?e to ciep?o trafia na miejsce gdzie si? trzyma d?onie. W zime za to super :) A myszki asusowej mo?esz nawet nie pod??cza?, ka?da w cenie 20-30 z? b?dzie lepsza.

Autor:  Bolek [ 31 lip 2008, o 20:59 ]
Tytuł: 

jedynie do pentium dual-core mozna sie przyczepic. stara, kiepska technologia. niezbyt udana. nie mylic z core2duo ;b

Autor:  mike102 [ 1 sie 2008, o 17:48 ]
Tytuł: 

bedzie bardziej sluzyl do pracy biurowej ;)
Ale dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego nie dziala internet z vectry na laptopie poprzez kabel lan bezposrednio z modemu... na stacjonarnym dziala elegancko. Dodam ze kiedys znajomy chcial sie podlaczyc tez laptopem i tez nie dzialalo... Nie przydziela adresu IP, a chyba powinien bez problemu?

Autor:  Savage.Mephisto [ 1 sie 2008, o 18:29 ]
Tytuł: 

W modemach do kablówki i innych tego typu z dwoma gniazdami RJ45 i USB teoretycznie nie mo?na korzysta? z tych wyj?? jednocze?nie.
Operatora nie obchodzi ile podepniemy komputerów, ale modem dopuszcza tylko jeden.
Je?li chcesz, ?eby dzia?a?o Ci to na dwóch komputerach musisz zakupi? router i go odpowiednio skonfigurowa?.

Spróbuj jeszcze zrobi? taki 'myk': spisz MAC adres modemu (adres fizyczny) i ustaw taki sam dla swojej karty sieciowej w lapku.
MAC adres modemu uzyskasz wpisuj?c komend?: ipconfig /all w Win XP.
Mo?e zaskoczy.

Autor:  mike102 [ 1 sie 2008, o 18:45 ]
Tytuł: 

Dzieki za wyjasnienie, ale nie jestem laikiem i wiem ze nie wolno na raz podpinac usb i rj :)
Odpinalem ze stacjonarnego i wpinalem do laptopa.
Sprobuje z tym adresem MAC. A czy pozniej mozna ten adres MAC skasowac zeby byl ten oryginalny w laptopie?

Autor:  Savage.Mephisto [ 1 sie 2008, o 18:47 ]
Tytuł: 

Spokojnie, mo?na przywróci? ustawienia defaultowe dla adresu MAC karty sieciowej w lapku.

Autor:  mike102 [ 1 sie 2008, o 20:19 ]
Tytuł: 

dzieki za zainteresowanie - poszlo poprzez usb :)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/