forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 18 sty 2018, o 05:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 sty 2009, o 12:05 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2009, o 07:57
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
Witam.
Problem:
Po zainstalowaniu ?wie?ego systemu XP Home system widzi drukark? (urz?dzenie wielofunkcyjne HP Photosmart 3100) i wszystko dzia?a jak nale?y pomimo, ?e wy?wietla si? komunikat, ?e urz?dzenie mog?oby dzia?a? szybciej po zainstalowani Hi speed USB 2.0.
Po zainstalowaniu serwis packów 2 i 3 dla XP nadal dzia?a i nagle nie wiem kiedy (po kilku dniach) pojawia si? komunikat, ?e nie znane urz?dzenie i ju? system nie widzi drukarki.
Próbowa?em ró?nych rzeczy, m.in. na nowo instalowa?em HP ale nic to nie daje.
Mam p?yt? MSI z USB 2.0 pod Intela.
Mo?e kto? doradzi mi co? sensownego bo mnie to ju? trafia.
Prosz? tylko o konkretne podpowiedzi i w miar? zrozumia?e dla przeci?tnego u?ytkownika kompa.

Z góry Dzi?kuj?.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 12:51 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2003, o 11:20
Posty: 1270
sprobuj najpierw usunac/odinstalowac to nieznane urzadzenie w menadzerze urzadzen (przy podlaczonej drukarce) - potem wylacz kompa i postepuj od nowa jak bys instalowal drukarke - mozesz sprobowac jeszcze wczesniej odinstalowac sterowniki - tak zeby na maksymalnie czysty system pod wzgledem tego hpka instalowac

mozesz sprawdzic w biosie czy na pewno masz wlaczone usb 2.0 - czesto sa opcje zeby zrobic downgrade do usb 1.1 (tak strzelam co mozesz sprawdzic)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 19:45 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2009, o 07:57
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
Dzi?ki za porad? :-) wiem, ?e na odleg?o?? to trudno doradzi?.

Zrobi?em jak pisa?e? i nic z tego. W ogóle nie widzi drukarki, na ?adnym porcie mimo, ?e jak pod??cz? cokolwiek innego pendriva, mp3, kamer? wszystko widzi tylko tej chorej drukarki w ?aden sposób nie chce zobaczy? ani zainstalowa? sterowników, a mam ju? serdecznie do?? na nowo stawia? system wtedy j? widzi i dzia?a ale do ostatnich aktualizacji i instalacji innych aplikacji i programów.
Nie mam zbytniej wiedzy na temat kontrolerów magistrali itp bo zawsze wszystko mi dzia?a?o wi?c si? tym nie interesowa?em. :?
Chyba b?d? musia? poprosi? kogo? z reala kto si? na tym zna ?eby mi to ustawi?.
Mo?e kto? zna dobrego i uczciwego specmana w tych sprawach przy okazji niedrogiego bo z kas? cienko. Jak tak to prosz? o info na PW.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 21:06 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 28 sie 2006, o 11:50
Posty: 36
Lokalizacja: Radom
podobnie mia?am, jedynym wyj?ciem w moim przypadku by?o kupienie dodatkowego portu usb


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2009, o 12:12 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2009, o 07:57
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
Dzi?ki za podpowiedzi :-)
Na razie spróbuj? zaci?gn?? do domu znajomego, który zawodowo bawi sie komputerami. Jak mi si? go uda namówi?, ?eby przyszed? to mo?e co? poradzi.
Jak poradzi to napisz? (?eby by?o dla innych) co trzeba w takiej sytuacji zrobi?.

Odno?nie nowego portu USB to ju? ostateczno??, bo teraz chcia?em zmieni? kart? grafiki i RAM-u do?o?y? troch? bo sprz?t ma 6 lat i kiedy? by? wypasiony ale teraz wymaga ju? troch? modernizacji.
Pozdro. :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 13 lut 2009, o 17:31 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2009, o 07:57
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
madleine napisał(a):
podobnie mia?am, jedynym wyj?ciem w moim przypadku by?o kupienie dodatkowego portu usb

Pytanie czy by? to port zewn?trzny czy wewn?trzny bezpo?rednio pod??czany do p?yty czy mo?e jaka? przej?ciówka.
W?a?nie zamierzam i?? do sklepu i chce si? upewni?.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 6 sty 2010, o 23:03 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2009, o 07:57
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
D?ugo mnie nie by?o wi?c nie mia?em okazji zako?czy? tematu i podzieli? si? z Wami rozwi?zaniem problemu.

Rozwi?zanie okaza?o si? banalne.

Kupi?em (nie w hipermarkecie) nowy dobrze ekranowany kabel po??czeniowy i ?miga jak nale?y.

Problem rozwi?zany.
Dzi?kuj? wszystkim, którzy starali mi si? pomóc i Serdecznie Pozdrawiam :-D

Temat mo?na zamkn??.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL