forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 17 sty 2018, o 01:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 cze 2008, o 19:35 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2007, o 13:02
Posty: 496
Lokalizacja: Zapyzia?e
czy mo?liwy jest odbiór telewizji w tej technologii w Radomiu??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 cze 2008, o 23:01 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2002, o 14:49
Posty: 1236
Lokalizacja: Radom Predocinek
nie radom jest za dalego od nadajnika warszawskiego

_________________
GITOwiec - przedstawiciel polskiej podkultury m?odzie?owej lat siedemdziesi?tych. CoGITO ergo sum – "my?l?, wi?c jestem" . GITO - (sztuki walki wschodu) przegrana zawodnika w wyniku kontuzji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2008, o 14:45 
Offline
Nowa twarz
Nowa twarz

Dołączył(a): 12 lip 2008, o 17:56
Posty: 4
a w Koz?owcu kiedy b?dzie uruchomiona transmisja DVB-T??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 2 cze 2011, o 13:25 
Offline
Nowa twarz
Nowa twarz

Dołączył(a): 2 cze 2011, o 13:05
Posty: 1
W Radomiu mo?na odbiera? DVB-T tylko jest warunek musi by? dobra widoczno?? na nadajnik w Raszynie Najlepiej jest zamówi? sobie wizyt? instalatora z miernikiem DVB-t i ustawi taka antene
Wiem ze na Struga 27 w Radomiu (zak?ad elektroniczny) oferuj? us?ug? monta?u anteny, sprawdzenia sygna?u DVB-T
Z Warszawy mo?na ju? odbiera? 12 programów DVB-T
Nadajnik w Koz?owcu i w Przysusze ma by? uruchomiony do 31 lipca 2011r ale tylko jeden mux
:-D


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 10:55 
Offline
Sta?y bywalec
Sta?y bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2007, o 17:08
Posty: 303
Lokalizacja: Radom
Ju? jest DVB-T w Radomiu. Odbieram przez tuner USB na komputerze i jak ta lala

_________________
"zlikwidowa? obozu narodowego nikt nie zdo?a: nie jest on wyrazem, ani jakiej? doktryny, ani jakich? partykularnych interesów; wyrasta on z istoty narodu, jest organizacj? narodowego ducha i gdy naród ?yje, on zgin?? nie mo?e"
www.owp.org.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 11:39 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2007, o 13:02
Posty: 496
Lokalizacja: Zapyzia?e
jakie kana?y ?apiesz?

_________________
Republica - Christiana Obey


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 16:22 
Offline
Sta?y bywalec
Sta?y bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2007, o 17:08
Posty: 303
Lokalizacja: Radom
O te:
http://www.emitel.pl/telewizja/naziemna ... ania-mux-2
Niestety, multipleks z TVP na którym mi najbardziej zale?y w Radomiu b?dzie do 2014 chyba - na ostatnim etapie nadajnik na ?w. Krzy?u z tym.
Tylko trzeba pod??czy? tuner czy to w kompie czy w tv do anteny zewn?trznej, np. na balkonie jak ja - a antena zwyk?a, siatkowa, co dawniej by?a do analogowej. I ?adnie zbiera, wida? idealnie. Mo?na nagrywa? na HDD kompa programy - a ?e na tych stacjach z MUX2 nie ma niemal nigdy nic do ogl?dania, to ju? inna sprawa ;)
Mo?e niektóre mecze ekstraklasy na ?ywo b?d? na polsracie sport - to cho? taki zysk z tego b?dzie.

_________________
"zlikwidowa? obozu narodowego nikt nie zdo?a: nie jest on wyrazem, ani jakiej? doktryny, ani jakich? partykularnych interesów; wyrasta on z istoty narodu, jest organizacj? narodowego ducha i gdy naród ?yje, on zgin?? nie mo?e"
www.owp.org.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 20 paź 2011, o 10:52 
Offline
Nowa twarz
Nowa twarz

Dołączył(a): 20 paź 2011, o 10:47
Posty: 1
DVB-T w Radomiu i okolicach ?miga. Ja odbieram z Raszyna 15 kana?ów, przy czym Polsat HD mi si? chrzani. By? mo?e poprawka ustawienia anteny pomo?e.
Oczywi?cie tvp1 i tvp2 - bez zak?óce?.

Antena - w zasadzie dowolna kierunkowa, ze wzmacniaczem. Ustawiamy na Raszyn, ja ustawia?em na oko, wg mapy Google.

Serdeczne pozdrowienia.
M


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 10 lis 2011, o 01:51 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2006, o 17:10
Posty: 1769
Lokalizacja: Ciemna strona ksi??yca
Potwierdzam. Na Je?owej Woli ?apiemy 15 kana?ów z anteny kierunkowej. Co prawda jak pada deszcz mo?e si? ci??, ale poza tym jest malina.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 10 lis 2011, o 15:50 
Offline
Sta?y bywalec
Sta?y bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 cze 2006, o 18:31
Posty: 336
Lokalizacja: Trójkąt
Zwierzak napisał(a):
Potwierdzam. Na Je?owej Woli ?apiemy 15 kana?ów z anteny kierunkowej. Co prawda jak pada deszcz mo?e si? ci??, ale poza tym jest malina.


a jakie kana?y ?apiesz ?

_________________
http://e-simlock.com.pl <-- Usuwanie simlocków przez internet
http://tesoridicarli.pl/ Charciki Włoskie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 12 lis 2011, o 01:39 
Offline
Wierszokleta
Wierszokleta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 wrz 2009, o 23:52
Posty: 123
Lokalizacja: GPS nawali?
Na Po?udniu ?apie:
-Polsat
- Polsat HD (tnie si?)
-TVN
-TVN 7
- Polsat sport news
-TV4
-TV6
- TVP 1,2,info, kultura i historia
-Puls i Puls 2

_________________
Oszukali mnie!Banda polskich decydentów!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 13 lis 2011, o 12:37 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2003, o 11:20
Posty: 1270
a w którym kierunku masz ustawion? anten? i jaka to antena ? kierunkowa czy taka dookólna ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 13 lis 2011, o 22:00 
Offline
Wierszokleta
Wierszokleta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 wrz 2009, o 23:52
Posty: 123
Lokalizacja: GPS nawali?
Anten? mam w kierunku warszawy ustawion?. A co do anteny to mam zwyk?? pokojówk? na zasilacz (12V),która le?y na parapecie. Teraz chc? dokupi? mocniejszy wzmacniacz, aby nie ci?? mi programów. Poni?ej przedstawiam fotk? anteny i wzmacniacz, który jest lepszy ni? posiadam.
Antena:
http://img291.imageshack.us/img291/4883 ... ojowam.jpg
Wzmacniacz :
http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-an ... 65076.html

_________________
Oszukali mnie!Banda polskich decydentów!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 14 lis 2011, o 03:56 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2003, o 11:20
Posty: 1270
dzi?ki za info - musz? pokombinowa?, mo?e co? z tego b?dzie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 8 lis 2012, o 13:06 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2005, o 12:03
Posty: 57
Lokalizacja: Radom
Pozwol? sobie od?wie?y? temat. Czy komu? w Radomiu uda?o si? z?apa? MUX3 z Raszyna? Nie wiem czy op?aca si? przestawia? anten?.

_________________
I like my town with a little drop of poison...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL