forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 23 lut 2018, o 22:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Laptop
PostNapisane: 31 lip 2008, o 18:04 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
Witam.
Zamowilem takiego laptopa:
Asus seria F5
procesor intel pentium dual-core mobile T2390 1,86GHz
dysk 250gb
pamiec 2gb sodimm ddr2
ekran 15,4"
karta graf. ATI mobility radeon X1100
nagrywarka dvd dual layer
WIFI
czytnik kart pamieci
kamera
bluetooth
torba + mysz
system windows xp home

calosc mnie kosztuje 2340z?

Czy taka konfiguracja jest znosna? Grac na nim bede bardzo sporadycznie...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2008, o 18:52 
Offline
Posteczkowy Potfur ;)
Posteczkowy Potfur ;)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2005, o 21:55
Posty: 5125
wszystko zale?y od celu u?ytkowania :)

_________________
>>> Radom na zdj?ciach - fotoblog <<<


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2008, o 19:22 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
a to wiem ;)
chodzilo mi bardziej o to czy nie przeplacilem :) Bo szczerze nie mialem czasu sie krecic po sklepach.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2008, o 20:21 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2006, o 22:16
Posty: 53
Lokalizacja: Radom -> Micha?ów
Mam asusa z serii f3 i powiem tyle sprz?t super, tylko jest jedno ale ... plastiki dooko?a klawiatury s? lichej jako?ci (w f5 jest ten sam kad?ubek). Je?eli zale?y Ci na tym ?eby laptop by? pi?kny i zadbany to zapomnij bo u mnie po miesi?cu by? mocno wytarty tam gdzie le?? nadgarstki. I jeszcze jedno ramy w asusach s? tak montowane, ?e cz?sto po d?u?szym u?ywaniu autentycznie parz? gdy? ca?e to ciep?o trafia na miejsce gdzie si? trzyma d?onie. W zime za to super :) A myszki asusowej mo?esz nawet nie pod??cza?, ka?da w cenie 20-30 z? b?dzie lepsza.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 lip 2008, o 20:59 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 kwi 2002, o 11:40
Posty: 1377
Lokalizacja: Radom
jedynie do pentium dual-core mozna sie przyczepic. stara, kiepska technologia. niezbyt udana. nie mylic z core2duo ;b

_________________
<img>


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2008, o 17:48 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
bedzie bardziej sluzyl do pracy biurowej ;)
Ale dziwi mnie jedna rzecz - dlaczego nie dziala internet z vectry na laptopie poprzez kabel lan bezposrednio z modemu... na stacjonarnym dziala elegancko. Dodam ze kiedys znajomy chcial sie podlaczyc tez laptopem i tez nie dzialalo... Nie przydziela adresu IP, a chyba powinien bez problemu?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2008, o 18:29 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
W modemach do kablówki i innych tego typu z dwoma gniazdami RJ45 i USB teoretycznie nie mo?na korzysta? z tych wyj?? jednocze?nie.
Operatora nie obchodzi ile podepniemy komputerów, ale modem dopuszcza tylko jeden.
Je?li chcesz, ?eby dzia?a?o Ci to na dwóch komputerach musisz zakupi? router i go odpowiednio skonfigurowa?.

Spróbuj jeszcze zrobi? taki 'myk': spisz MAC adres modemu (adres fizyczny) i ustaw taki sam dla swojej karty sieciowej w lapku.
MAC adres modemu uzyskasz wpisuj?c komend?: ipconfig /all w Win XP.
Mo?e zaskoczy.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2008, o 18:45 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
Dzieki za wyjasnienie, ale nie jestem laikiem i wiem ze nie wolno na raz podpinac usb i rj :)
Odpinalem ze stacjonarnego i wpinalem do laptopa.
Sprobuje z tym adresem MAC. A czy pozniej mozna ten adres MAC skasowac zeby byl ten oryginalny w laptopie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2008, o 18:47 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
Spokojnie, mo?na przywróci? ustawienia defaultowe dla adresu MAC karty sieciowej w lapku.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2008, o 20:19 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
dzieki za zainteresowanie - poszlo poprzez usb :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL