forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 25 maja 2018, o 14:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: DVD 8,5GB DL
PostNapisane: 26 mar 2008, o 08:35 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
Witam.
Czy ktos wie, dlaczego pod koniec nagrywania takiej plyty wywala blad, ze zapis zakonczyl sie niepowodzeniem i ze nie mozna zakonczyc plytki w trybie DAO? Nagrywam w systemie DVD-Video (jakies 6,5gb), podczas nagrywania nagrywarka przechodzi w tryb dvd-rom.
Dzieki za ewentualna pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2008, o 12:25 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
Podaj swój model nagrywarki, program którego u?ywasz do nagrywania i jakiej firmy p?yt? DVD wrzucasz do nap?du.
Za ten b??d przy nagrywaniu mo?e by? odpowiedzialny stary firmware nagrywarki DVD. Na stronie cdrinfo.pl masz nowe BIOS'y i instrukcj? jak zrobi? update. Niestety nie mog? Ci zagwarantowa?, ?e po tej operacji nagrywanie 8,5 GB DL b?dzie si? odbywa?o bez ?adnych problemów. Tak 'na sucho' ci??ko okre?li? pozosta?e ewentualne przyczyny z?ego nagrywania.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2008, o 19:55 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
Savage.Mephisto napisał(a):
Podaj swój model nagrywarki, program którego u?ywasz do nagrywania i jakiej firmy p?yt? DVD wrzucasz do nap?du.
Za ten b??d przy nagrywaniu mo?e by? odpowiedzialny stary firmware nagrywarki DVD. Na stronie cdrinfo.pl masz nowe BIOS'y i instrukcj? jak zrobi? update. Niestety nie mog? Ci zagwarantowa?, ?e po tej operacji nagrywanie 8,5 GB DL b?dzie si? odbywa?o bez ?adnych problemów. Tak 'na sucho' ci??ko okre?li? pozosta?e ewentualne przyczyny z?ego nagrywania.


Nagrywarke mam LG Super Multi - obsluguje wszystkie formaty. Nagrywam programem Nero 8.1.1.3 Micro.
Co do update'u, to kiedys tak zrobilem w standardowej nagrywarce samsunga i przyjmowala tylko plyty basf... Wiec raczej tej operacji nie bede przeprowadzal ponownie ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2008, o 21:17 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
Zawsze mo?na zrobi? backup starego firmware i wgra? z powrotem w razie konieczno?ci. Ja bym na Twoim miejscu zaryzykowa? i zapoda? nowszy soft. W przypadku LG, wychodzi to tylko na dobre.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2008, o 23:54 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
przemysle to... ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 kwi 2008, o 16:59 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 2 gru 2007, o 22:55
Posty: 63
Lokalizacja: WR
Zainstalowalem Nero 6.6.0.18, w opcjach ISO wybralem poziom 1 oraz odznaczylem zaglebianie sciezek wieksze niz 8 katalogow i 255 znakow w sciezce - bo te opcje przy dvd-video sa niepotrzebne.
Zapis zakonczony powodzeniem ;)
Takze wgrywanie nowego oprogramowania nie bylo potrzebne.
Mysle ze na Nero 8 tez by sie nagralo gdybym odznaczyl te opcje.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL