forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 22 kwi 2018, o 01:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 paź 2007, o 14:50 
Offline
Miss Forum 2004
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 mar 2002, o 01:32
Posty: 3821
Lokalizacja: Radom/Warszawa/Hamburg
Moze ktos z Was bedzie mogl mi pomoc.

Mam karte Wifi i kabel do routera. Bez wzgledu na to, czym sie lacze, nie chc a otwierac sie zadne strony. Polaczenie jest ok, pinguje router, ale nie pinguje stron www. Firewall jest wylaczony. Testowalam rozne ustawienia.

Dodam tylko ze na uczelnie laczy sie z wifi, potem loguje sie przez VPN i wszystko dziala, ale tu VPN nie dziala, bo nie moze znalezc adresu serwera.

W czym moze byc jeszcze problem?

_________________
"If I promise to go to church on Sunday
Will you go with me on Friday night?
If you live with me, I'll die for you
And it's compromise"


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
PostNapisane: 24 paź 2007, o 00:50 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2004, o 14:27
Posty: 2294
Lokalizacja: strefa WR
Crita napisał(a):
Moze ktos z Was bedzie mogl mi pomoc.

Mam karte Wifi i kabel do routera. Bez wzgledu na to, czym sie lacze, nie chc a otwierac sie zadne strony. Polaczenie jest ok, pinguje router, ale nie pinguje stron www. Firewall jest wylaczony. Testowalam rozne ustawienia.

Dodam tylko ze na uczelnie laczy sie z wifi, potem loguje sie przez VPN i wszystko dziala, ale tu VPN nie dziala, bo nie moze znalezc adresu serwera.

W czym moze byc jeszcze problem?


a gg ci dziala??? jak ci dziala to tez tak mialem format pomogl hehe

_________________
BLACHY NA DACHY RADOM, RYNNY, OKNA DACHOWE, PARAPETY !!! TRAPEZ, BLACHODACHÓWKA, BLACHY P?ASKIE, NAJLEPSZA JAKOSC I CENA W MIESCIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2007, o 10:40 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 maja 2005, o 12:03
Posty: 57
Lokalizacja: Radom
A dzia?aj? DNS-y? Strony pingujesz przez domen? czy adres IP? Spróbuj wpisa? w przegl?darce ip wirtualnej polski: 212.77.100.101.
Jak zadzia?a to wpisz r?cznie adresy DNS.

_________________
I like my town with a little drop of poison...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2008, o 16:58 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007, o 01:33
Posty: 90
Lokalizacja: z Prowincji
A mo?e ?le skonfigurowany interfejs WAN-owy na ruterze. Sprawd? jak to powinno wygl?da? wg ISP a jak jest wpisane na urz?dzeniu, albo czy w ogóle ?wieci si? dioda WAN.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2008, o 14:21 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2002, o 14:49
Posty: 1236
Lokalizacja: Radom Predocinek
zobacz ze ten post jest 2007 roku :)

_________________
GITOwiec - przedstawiciel polskiej podkultury m?odzie?owej lat siedemdziesi?tych. CoGITO ergo sum – "my?l?, wi?c jestem" . GITO - (sztuki walki wschodu) przegrana zawodnika w wyniku kontuzji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sty 2009, o 21:03 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2004, o 14:27
Posty: 2294
Lokalizacja: strefa WR
mam taki problem ze mam komputer stacjonarny i od niego kabel na parapecie jest antenka i sciaga mi sygnal sieci....a mam laptopta i juz nie lapie co musze dokupic zeby wylapywalo siec ? laptop to asus kupiony pare dni temu...i nie wiem jak to zrobic :-(

_________________
BLACHY NA DACHY RADOM, RYNNY, OKNA DACHOWE, PARAPETY !!! TRAPEZ, BLACHODACHÓWKA, BLACHY P?ASKIE, NAJLEPSZA JAKOSC I CENA W MIESCIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 01:21 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2003, o 11:20
Posty: 1270
powinienes nabyc router - i do niego podlaczyc net i potem do routera podlaczasz laptopka i PC - malo napisales skad masz net - zeby podlaczyc pc'ta pod router - pewnie mozesz wkorzystac zwykly kabel sieciowy, a do laptopka Wifi (bedize najwygodniej - ale mozesz i do laptopa wykorzystac kabel ethernetowy) wiec router powinien miec wifi, no i w zaleznosci od tego skad masz net mozesz miec w routerze modem adsl zeby np podlaczyc bezpozsrednio neostrade, netie itp - napisales o antenie na parapecie - wiece moze masz net radiowy bezposrednio pod karte wifi w PC - ale to sa moje gdybania... za malo informacji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 10:50 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2004, o 14:27
Posty: 2294
Lokalizacja: strefa WR
no mam net radiowy nie chce routera podlanaczac tylko chcialem ten sygnal ktory leci normalnie sciagnac tylko ze laptop nie daje rady bo ma za slaba karte wbudowana chyba tzn antetne i stad p[ytanie czy da sie podlaczyc jakas zewnetrzna do laptopa...

_________________
BLACHY NA DACHY RADOM, RYNNY, OKNA DACHOWE, PARAPETY !!! TRAPEZ, BLACHODACHÓWKA, BLACHY P?ASKIE, NAJLEPSZA JAKOSC I CENA W MIESCIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 11:43 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2003, o 11:20
Posty: 1270
a czyli chodzi ci o to zeby radiowke odbierac bezposrednio na laptopku, ktory nie lapie sygnalu na wbudowanej antenie... to co innego - potrzebujesz wyjscie antenowe - w laptopach takich nie ma (ja nie slyszalem o zadnym ktory by mial - moze jak pogoglujesz) a dorobienie takiego wyjscia - oznacza rozkrecanie, lutowanie (chyba ze wbudowana karta sieciowa ma taki specjalny rodzaj gniazda - ale to i tak zostaje wyprowadzenie kabla na zewnatrz co oznacza wiercenie dziury w kadlubku) wiec chyba jedynym wyjsciem jest kupno karty na PCMCIA lub bus express (nie wiem co ty tam masz) z wbudowanym wyjsciem antenowym (i tak trzeba jeszcze kupic tak zwanego pigtail'a - KLIK - ktory bedzie przejsciowka z wyjscia karty na bardziej standardowy kabel od anteny) takie karty sa drozsze od standardowych i jest ich malo, bo nie sa popularne, jest tez opcja dorobienia takiego pigtaila bezposrednio do karty ktora nie ma wyjscie ale to tez oznacza rozbieranie karty lutowanie i ja osobiscie znam tylko jedna karte ktora da sie latwo tak przerobic... i na koniec zostaje jedno pytanie - o konfiguracje - nie podejrzewam zebys mogl na raz korzystac z pcta i laptopa, albo albo, no i konfiguracja - w zaleznosci od operatora mozesz miec albo nie dostep np do hasel zabezpieczajacych wifi, a operator moze miec skonfigurowane ze tylko jeden konkretyny egzemparz karty sieciowej moze sie laczyc (filtrowanie adresow mac) - troszke dlugi wywod - ale nie znajac dokladnej konfiguracji - trzeba gdybac :)

a jeszcze looknalem na allegro - sa takie karty (sprzedawca przypadkowy) - zamiast na pcmcia i juz maja standardowe wyjscie antenowe - ale nie mam pojecia jak takie wynalazki sie sprawuja nigdy nie uzywalem


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sty 2009, o 16:16 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 kwi 2004, o 14:27
Posty: 2294
Lokalizacja: strefa WR
dzieki, co do polaczenia moge sie polaczyc bez problemu, mam hasla itd ;) wlasnie chyba zakupie t? na usb bedzie najlatwiej :)

_________________
BLACHY NA DACHY RADOM, RYNNY, OKNA DACHOWE, PARAPETY !!! TRAPEZ, BLACHODACHÓWKA, BLACHY P?ASKIE, NAJLEPSZA JAKOSC I CENA W MIESCIE


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL