forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 22 kwi 2018, o 01:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2008, o 21:08 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2006, o 22:16
Posty: 53
Lokalizacja: Radom -> Micha?ów
Wiem, ?e o ruterach du?o ju? by?o ale moje pytanie jest do?? konkretne. Otó? chce rodzieli? sobie neta (PC, laptop, telefon) gdzie oczywi?cie w przypadku laptopa i telefonu zale?y mi na bezprzewodowym i teraz moje pytanie czy taki ruter http://www-pl.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=PL%2FLayout&cid=1154470232325&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=3232515142B10 si? do tego nadaje. Internet w VECTRZE. I jak wygl?da pod??czenie tego, czy to jest modem z vectry -> router -> PC ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2008, o 02:17 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2002, o 14:49
Posty: 1236
Lokalizacja: Radom Predocinek
tak bedzie sie nadawal ale polecam ci
http://www.wirelesslan.pl/index.php/cPath/74
twor o nazwie BlackBox w Radomiu masz producenta
to nich nalezy ta strona
dzialaja calkiem sprawnie i sa dosyc tanie

jednym kabelkiem wpinasz do modemu (rj45) drugim kabelkiem do kompa lub juz przez wi fi
proste jak drut

_________________
GITOwiec - przedstawiciel polskiej podkultury m?odzie?owej lat siedemdziesi?tych. CoGITO ergo sum – "my?l?, wi?c jestem" . GITO - (sztuki walki wschodu) przegrana zawodnika w wyniku kontuzji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2008, o 11:33 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2006, o 22:16
Posty: 53
Lokalizacja: Radom -> Micha?ów
chyba jednak zakupi? linksysa, bo cisco to jednak klasa sama w sobie :) a cena 99 z? wi?c praktycznie ró?nicy nie ma.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2008, o 16:55 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2002, o 14:49
Posty: 1236
Lokalizacja: Radom Predocinek
jak tam wolisz wielkiej roznicy nie ma,
linksys tylko trzymaj papierki do gwarancji na linksysa mi 3 padly.

Do domu tak na prawde co bys nie kupil bedzie dzialalo.
Jak chcesz cos dzielic z kolegami z podzialem pasma i QOS to linksys nie jest najlepszym rozwiazaniem.

_________________
GITOwiec - przedstawiciel polskiej podkultury m?odzie?owej lat siedemdziesi?tych. CoGITO ergo sum – "my?l?, wi?c jestem" . GITO - (sztuki walki wschodu) przegrana zawodnika w wyniku kontuzji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 sie 2008, o 16:24 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 cze 2006, o 22:16
Posty: 53
Lokalizacja: Radom -> Micha?ów
Router zakupiony i szczerze polecam wszystkim, którzy by chcieli podzieli? internet z vectry. Instalacja trwa 10 minut i nawet pocz?tkuj?cy sobie poradzi. Nie wiedzie? tylko czemu musia?em sklonowa? mac`a z karty sieciowej na router, tak jakby modem z vectry si? uczy? maca przy pod??czeniu :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: odp
PostNapisane: 9 sie 2008, o 12:14 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 10 sty 2007, o 10:01
Posty: 14
wcale nie musisz kopiowac macka sieciowki wystarczy tylko przelogowac modem (wypiac i po chwili wpiac zasilanie)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL