forum.radom.pl

Niezależne forum dyskusyjne radomian - od 2002 roku
Teraz jest 22 kwi 2018, o 01:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 wrz 2008, o 20:13 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 12:00
Posty: 13
Lokalizacja: radom
ehh od jakiego? czasu co chwila wyskakuje mi takie okienko Windows security alert z odno?nikiem do strony, gdzie mo?na ?ci?gn?? jakie? oprogramowanie antywirusowe chyba, nie wiem jak to wy??czy?:/ help:(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2008, o 22:35 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
Przejd? do: Start -> Panel Sterowania -> Centrum zabezpiecze?.
Nast?pnie w obszarze 'Ochrona przed wirusami' kliknij przycisk 'Zalecenia' (przycisk Zalecenia jest niedost?pny, je?eli ustawienie 'Ochrona przed wirusami' jest oznaczone jako w??czone).
W oknie dialogowym 'Zalecenia' zaznacz pole wyboru 'Mam program antywirusowy, który b?d? monitorowa? samemu', a nast?pnie kliknij przycisk OK.
Po wykonaniu tej procedury Centrum zabezpiecze? wy?wietla ustawienie Ochrona przed wirusami jako Nieznane i nie wysy?a alertów.
To wszystko.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2008, o 23:37 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 12:00
Posty: 13
Lokalizacja: radom
dzi?kowa?:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2008, o 10:35 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 12:00
Posty: 13
Lokalizacja: radom
e e nie mam czego? takiego w panelu sterowania jak centrum zabezpiecze?:/ je?li to pomo?e to mam XP...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2008, o 19:19 
Offline
Pisarz
Pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2007, o 21:58
Posty: 456
Lokalizacja: R A D O M
Je?li nie widzisz tej opcji w Panelu sterowania, to w menu po lewej stronie wybierz 'Prze??cz do widoku kategorii'.

_________________
My?lisz, ?e prze?yjesz swoje ?ycie w blasku i chwale...
Lecz jest co?, co zmieni ci ca?y ?wiat...
Szczero??!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2008, o 20:10 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 12:00
Posty: 13
Lokalizacja: radom
ty? ni ma:/ mam tylko po tym prze??czeniu takie opcje:
wygl?d i kompozycje
po?.sieciowe i internetowe
dodaj usu? programy
dzwi?ki,mowa i urz?dzenia audio
wydajno?? i konserwacja
drukarki
konta u?ytkowników
data,godzina
opcje u?atwie? dost?pu:/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2008, o 22:44 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007, o 01:33
Posty: 90
Lokalizacja: z Prowincji
A mi si? wydaj? ?e nie masz SP2, a ca?y alert o zabezpieczenia to zwyk?y niechciany program który Ci si? pobra? i zainstalowa? podczas przegl?dania sieci i teraz Ci mówi ?e masz niezabezpieczony system i to w?a?nie ten program z pod linku do strony, a nie ?aden inny Cie uleczy. Lepiej przejrze? jakie procesu s? odpalone niechciane i odszuka? ich klucze w rejestrze dzi?ki którym si? uruchamiaj? gdzie? jest sekcja RUN czy co? takiego albo START-URUCHOM-msconfig i zak?adka URUCHAMIANIE. Ale to tylko moje spekulacje bo id?c tym tropem dalej to mo?esz ju? nawet nie mie? uprawnie? administratora i dalsza zabawa.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2008, o 23:14 
Offline
Wieszcz forum
Wieszcz forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 cze 2007, o 11:04
Posty: 3064
Lokalizacja: Wyspy Nonsensu
sformatuj dysk i bez zb?dnych dywagacji sie obejdzie na ten temat :P

_________________
utwór i video promujący naszą EPkę --->> https://www.youtube.com/watch?v=hwwXfLd1cqo
płytka niebawem ;-)
punk rock --->> http://www.autonomiczna.republika.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2008, o 07:16 
Offline
Pocz?tkuj?cy
Pocz?tkuj?cy

Dołączył(a): 12 lut 2008, o 12:00
Posty: 13
Lokalizacja: radom
ehh ok, dzi?ki za prób? pomocy;p


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2008, o 09:26 
Offline
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2007, o 01:33
Posty: 90
Lokalizacja: z Prowincji
donfrafrequezz napisał(a):
sformatuj dysk i bez zb?dnych dywagacji sie obejdzie na ten temat :P


Sposób najprostszy aczkolwiek ja bym poczyta? i spróbowa? to rozwi?za? jak?? mniej inwazyjn? metod?.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2008, o 11:24 
Offline
Powie?cio-pisarz
Powie?cio-pisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2002, o 14:49
Posty: 1236
Lokalizacja: Radom Predocinek
po pierwsze zrób print screen b?edu i go nam pokaz.
po drugie zrob start->uruchom->winver i sprawdz jaka masz wersje windows
sp1? sp2? sp3 ?
uzywasz jakiegos programu antywirusowego ?

i przeskanuj sobie komputer na rzecz szpiegow i adware
dobry jest spybot http://www.safer-networking.org/pl/index.html

_________________
GITOwiec - przedstawiciel polskiej podkultury m?odzie?owej lat siedemdziesi?tych. CoGITO ergo sum – "my?l?, wi?c jestem" . GITO - (sztuki walki wschodu) przegrana zawodnika w wyniku kontuzji


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL