forum.radom.pl
https://forum.radom.pl/

Windows security alert
https://forum.radom.pl/viewtopic.php?f=59&t=9128
Strona 1 z 1

Autor:  suzi [ 29 wrz 2008, o 20:13 ]
Tytuł:  Windows security alert

ehh od jakiego? czasu co chwila wyskakuje mi takie okienko Windows security alert z odno?nikiem do strony, gdzie mo?na ?ci?gn?? jakie? oprogramowanie antywirusowe chyba, nie wiem jak to wy??czy?:/ help:(

Autor:  Savage.Mephisto [ 29 wrz 2008, o 22:35 ]
Tytuł: 

Przejd? do: Start -> Panel Sterowania -> Centrum zabezpiecze?.
Nast?pnie w obszarze 'Ochrona przed wirusami' kliknij przycisk 'Zalecenia' (przycisk Zalecenia jest niedost?pny, je?eli ustawienie 'Ochrona przed wirusami' jest oznaczone jako w??czone).
W oknie dialogowym 'Zalecenia' zaznacz pole wyboru 'Mam program antywirusowy, który b?d? monitorowa? samemu', a nast?pnie kliknij przycisk OK.
Po wykonaniu tej procedury Centrum zabezpiecze? wy?wietla ustawienie Ochrona przed wirusami jako Nieznane i nie wysy?a alertów.
To wszystko.

Autor:  suzi [ 29 wrz 2008, o 23:37 ]
Tytuł: 

dzi?kowa?:)

Autor:  suzi [ 30 wrz 2008, o 10:35 ]
Tytuł: 

e e nie mam czego? takiego w panelu sterowania jak centrum zabezpiecze?:/ je?li to pomo?e to mam XP...

Autor:  Savage.Mephisto [ 30 wrz 2008, o 19:19 ]
Tytuł: 

Je?li nie widzisz tej opcji w Panelu sterowania, to w menu po lewej stronie wybierz 'Prze??cz do widoku kategorii'.

Autor:  suzi [ 30 wrz 2008, o 20:10 ]
Tytuł: 

ty? ni ma:/ mam tylko po tym prze??czeniu takie opcje:
wygl?d i kompozycje
po?.sieciowe i internetowe
dodaj usu? programy
dzwi?ki,mowa i urz?dzenia audio
wydajno?? i konserwacja
drukarki
konta u?ytkowników
data,godzina
opcje u?atwie? dost?pu:/

Autor:  mdma85 [ 30 wrz 2008, o 22:44 ]
Tytuł: 

A mi si? wydaj? ?e nie masz SP2, a ca?y alert o zabezpieczenia to zwyk?y niechciany program który Ci si? pobra? i zainstalowa? podczas przegl?dania sieci i teraz Ci mówi ?e masz niezabezpieczony system i to w?a?nie ten program z pod linku do strony, a nie ?aden inny Cie uleczy. Lepiej przejrze? jakie procesu s? odpalone niechciane i odszuka? ich klucze w rejestrze dzi?ki którym si? uruchamiaj? gdzie? jest sekcja RUN czy co? takiego albo START-URUCHOM-msconfig i zak?adka URUCHAMIANIE. Ale to tylko moje spekulacje bo id?c tym tropem dalej to mo?esz ju? nawet nie mie? uprawnie? administratora i dalsza zabawa.

Autor:  donfrafrequezz [ 30 wrz 2008, o 23:14 ]
Tytuł: 

sformatuj dysk i bez zb?dnych dywagacji sie obejdzie na ten temat :P

Autor:  suzi [ 1 paź 2008, o 07:16 ]
Tytuł: 

ehh ok, dzi?ki za prób? pomocy;p

Autor:  mdma85 [ 1 paź 2008, o 09:26 ]
Tytuł: 

donfrafrequezz napisał(a):
sformatuj dysk i bez zb?dnych dywagacji sie obejdzie na ten temat :P


Sposób najprostszy aczkolwiek ja bym poczyta? i spróbowa? to rozwi?za? jak?? mniej inwazyjn? metod?.

Autor:  gito [ 1 paź 2008, o 11:24 ]
Tytuł: 

po pierwsze zrób print screen b?edu i go nam pokaz.
po drugie zrob start->uruchom->winver i sprawdz jaka masz wersje windows
sp1? sp2? sp3 ?
uzywasz jakiegos programu antywirusowego ?

i przeskanuj sobie komputer na rzecz szpiegow i adware
dobry jest spybot http://www.safer-networking.org/pl/index.html

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/