Czo?em! Zakres w?tku (obejmuj?cy lata 2000-do dzisiaj) troszk? wykracza poza to, co mnie w pierwszej kolejno?ci interesuje, ale nie znaczy, ?e jest mi on oboj?tny

Niestety nie pochodz? z samego Radomia, wi?c nie wszystkie „oczywiste” kapele zosta?y przeze mnie wymienione, heh. W ka?dym razie lista rzucona na wst?pie mia?a by? tylko impulsem do dyskusji i oczywi?cie podlega modyfikacjom, jak równie? nie twierdz?, ?e si? nie pomyli?em zaliczaj?c niektóre kapele do kr?gu hc/punk. Nie wszystkie bowiem s?ysza?em, ale na szcz??cie s? osoby, które to mog? sprostowa?

DECH? pami?tam z jakiego? koncertu, o ile mnie pami?? nie myli – z okazji wielkiej orkiestry ?wi?tecznej pomocy, gdzie grali z McARONEM i jakimi? innymi zespo?ami. Niez?? punkow? ?upank? zapodali. Móg? to by? 1993 lub 1994. Nazwy klubu nie pami?tam, a jedynie kr???ce pó?niej opowie?ci, ?e po moim wyj?ciu wpadli kolesie z kijami i by?a niez?a zadyma. Czy to prawda, czy fikcja – nie jestem w stanie zweryfikowa?.
McARON w latach 90-tych wielokrotnie gra? w I??y na koncertach, zreszt? Marcin (wokalista) tam si? wychowa?. W Radomiu widzia?em ich dwukrotnie: na wspomnianym wy?ej koncercie i podczas koncertu ARMII (grali bez Budzy?skiego) i ACID DRINKERS. Mia?em te? chyba ze dwie kasety, jak?? koncertówk? i nagrania „studyjne”

– nagrane w sali przy zak?adzie karnym (??? Nie wiem czy to nie jest kolejna plota, ale mo?e kto? to zweryfikuje). Je?eli chodzi o zaliczenie ich do hc/punk to chodzi mi bardziej o ich brzmienie z lat 90-tych, które by?o mocno gara?owe. Obecnie dost?pne w sieci kawa?ki faktycznie s? takie… soft rockowe.
BISECT gra? crusta i nagra? kaset?, któr? wyda?o TKA z Nowego Targu w 1995 r. Grali tam kolesie o ksywkach: „Jancy”, „Wasal”, „Japko”, „Pieczara” i „Wara”.
O THE BILLU faktycznie mo?na znale?? mnóstwo informacji i w sieci i w starych gazetach (np. Brum). Co ciekawe w latach 80-tych w Ostrowcu ?wi?tokrzyskim gra? podobno zespó? o identycznej nazwie.
ORRACABESSA – nie s?ysza?em, wi?c mog?em si? pomyli?, ale mam nadziej?, ?e nie obra?? si? za takie zaszufladkowanie

KRWIOMOCZ
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =446314806?MIETNIK – Konzur, móg?by? co? wi?cej na temat tego zespo?u napisa????