Moja przygoda z ksi??kami tego autora zacz??a si? od zbioru opowiada? "Ksi?ga Jesiennych Demonów".
Oto recenzje:
Uwa?ajcie. Zastanówcie si?, nim si?gni?cie po t? ksi??k?. Mo?e zbyt wiele wyja?ni?. Naprawd? ZBYT WIELE mo?ecie pozna?. Dotrze? do prawdy, któr? woleliby?cie ukry?, nawet we w?asnych trzewiach, by przyt?oczone ci??arem mogi?y nie zaszkodzi?y ju? nikomu - ostrzega Marzena Kowalska (Wirtualna Polska).
To celna, ironiczna, ponura w wymowie proza obyczajowa, pe?na gorzkich obserwacji dotycz?cych ludzkiej codzienno?ci, tego, co wspólne dla nas wszystkich. L?ku przed utrat? pracy, mimo ?e jej nienawidzimy. L?ku przed zdrad? partnera, któremu przecie? ufamy. L?ku przed samotno?ci?. L?ku przed chorob? psychiczn?. Któ? z nas nie zna tych l?ków? – pyta Agnieszka Chojnowska (Fahrenheit)
Postanowi?em nie opisywa? wszystkich ksi??ek. Za?o?ony przeze mnie topic o ksi??ce "Pan Lodowego Ogrodu" przeszed? bez echa.
Mimo to polecam szczerze zapozna? si? z twórczo?ci? Grz?dowicza. Autor pos?uguje si? niebagatelnie s?owem i kreuje swoich bohaterów w bardzo ciekawy sposób.
Obecnie czytam "Popió? i Kurz. Opowie?? ze ?wiata Pomi?dzy"
Przez t? ksi??k? spó?ni?em si? na jedno spotkanie bo tak si? zaczyta?em ni? w Empiku. Teraz mam ja na w?asno?? i codziennie zanurzam sie w ?wiat Pomi?dzy.
Grz?dowicz Rulez!
Je?lu kto? z was ma jakie? refleksje n.t. Jaros?awa Grz?dowicza i jego ksi??ek to dzielcie si?.