Xenna - Moja Mi?o??"Najwi?kszym atutem "Xenny" jest wiarygodno?? opisu uzyskana przez u?ycie prostego, kolokwialnego, a niekiedy wr?cz slangowego j?zyka. Gdy czyta?em, wydawa?o mi si?, ?e po prostu jestem w?ród tych ludzi, ?e odurzam si? wódka, prochami i punk-rockiem. Nie jest to jednak zabawa w m?odzie?owy, subkulturowy folklor w stylu Mas?owskiej. Powiedzia?bym raczej, ze to polski Charles Bukowski. Witold Horwath, autor "Seansu" i "Ekstradycji". W Xennie jest i seks i alkohol, i punk rock, ale przede wszystkim wielka, niespe?niona mi?o??. Ta ksi??ka ani na chwile nie zwalnia tempa, a ?wiat w niej przedstawiony jest jakby znajomy, bliski naszemu pokoleniu." - Pauluss, wokalista zespo?u W?ochaty.
Disorder i JaOpowie?? o dwóch outsiderach w pocz?tkach polskiego kapitalizmu. W tle lata 90. - miejsce sklepów Spo?em zajmuj? Euro-Shopy, denominacja z?otówki, powstaj? prywatne media. ?wiat ci?g?ej zabawy nie trwa wiecznie. Bohaterowie nie startuj? w wy?cigu szczurów, co skazuje ich na przegran?. Powie?? i zabawna, i smutna, pe?na anegdot, nie wolna od erotyki. Czyli wszystko, co czytelnicy autora "Xenny" dobrze znaj?.
Melan?e z ?yletk?Wszystko w tej ksi??ce rozgrywa si? w niezwyk?ym tempie – upadek i degradacja m?odej dziewczyny, która decyduje si? na ?ycie pod jednym dachem ze znacznie od siebie starszym alkoholikiem. „Melan?e z ?yletk?” to ?wiat k?amstw, z?udze? i niespe?nionych pragnie?.